Koja motorna ulja je najbolje koristiti?

Prilikom točenja i odabira motornog ulja u vaš automobil neophodno je voditi računa o preporuci proizvođača vozila. Standardi i karakteristike motornih ulja upisana su u uputstvima za vozilo ili ih možete pronaći na internet stranicama proizvođača vozila i na taj način saznati koje ulje je najpogodnije za vaš automobil.

Idealno bi bilo da uvijek koristite ulje od istog proizvođača, kako ne biste miješali ulja. Ako niste u mogućnosti da dolijete isto motorno ulje, važno je da uvijek to bude motorno ulje iste gradacije i osnove.

Treba imati umu da ukoliko pomiješate dva kvalitetna motorna ulja može stvoriti jedno vrlo nekvalitetno motorno ulje koje će samo naškoditi vašem automobilu.

Za kraj kad birate ulje za svoj automobil nemojte se voditi time da uzmete bilo koje ili najjeftinije ulje za automobil, jer kao što je opće poznato ušteda na ovom koraku može dovesti do katastrofalnih kvarova koji vas mogu koštati pravo bogatstvo, s toga „bolje je spriječiti nego liječiti.“

Za izbor najpogodnijeg motornog ulja za vaš automobil posjetite našu stranicu ili nas kontaktirajte ukoliko niste sigurni koja gradacija bi bila najpogodnija za vaš automobil.

Copyright © 2020 Plattner Croatia
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram