ExxonMobil i Red Bull KTM Factory Racing najavili višegodišnje MotoGP partnerstvo

ExxonMobil nastavlja svoju dugogodišnju predanost motosportu potpisivanjem dugoročnog ugovora s Red Bull KTM Factory Racing.

  1. siječnja 2023., Houston: 18. siječnja 2023., Houston, SAD: ExxonMobil i Red Bull KTM Factory Racing najavljuju višegodišnju suradnju, prema kojoj Mobil počinje kao partner tima za maziva i goriva. Mobil se vraća u MotoGP s jasnim ciljem potaknuti vozače Brada Bindera i Jacka Millera na izazove za pobjede u utrkama.

Kako bi to postigao, Mobil stvara prilagođena trkaća goriva, maziva za motore i mjenjače u bliskoj suradnji s Red Bull KTM Factory Teamom za sezonu 2023. Formiranje personaliziranih proizvoda poboljšat će performanse motocikla i naposljetku vremena kruga, istovremeno pružajući vrijedna znanja za buduće potrošačke proizvode ExxonMobila.

Inženjeri i kemičari ExxonMobila sa sobom donose dugogodišnje iskustvo u razvoju proizvoda koji zadovoljavaju potrebe vrhunskih natjecateljskih timova. Od 1915. ExxonMobil testira svoju tehnologiju maziva u utrkama, a čak i danas ekstremni zahtjevi koji se postavljaju na maziva pomažu u poticanju inovacija potrošača.

Uz to, ExxonMobil tehnologija pomoći će timu u prijelazu na naprednu komponentu goriva od MotoGP sezone 2024. i počela je proizvoditi kandidatske uzorke za 2027., pri čemu će gorivo u svim MotoGP klasama morati biti 100% nefosilnog podrijetla.

ExxonMobil Global Sponsorships & Motorsports Manager, Rob Shearer komentirao je: “Ovo je novo uzbudljivo partnerstvo za Mobil 1 i veselimo se razvoju dugog i uspješnog odnosa s tako uglednim, dinamičnim i inovativnim brendom kao što je KTM. Naša će uloga biti osigurati visokoučinkovita vrhunska goriva i maziva, a nadamo se da nam Red Bull KTM može donijeti pobjede na utrkama i prvenstvo. Međutim, ono što je sigurno jest da će u konačnici potrošač pobijediti dok mi usavršavamo i poboljšavamo proizvode koje isporučujemo diljem svijeta.

“Današnja objava omogućuje nam nastavak izlaganja naših naprednih tehnologija maziva visokih performansi. Kako se brzo približava otvaranje sezone u Portugalu, veselimo se suradnji s Red Bull KTM Factory Racing i uzbudljive vozače Brada Bindera i Jacka Millera s ciljem da pomognu timu u njihovom inauguracijskom svjetskom prvenstvu.”
Direktor KTM Motorsporta , Pit Beirer, rekao je: “ Ova suradnja nam je važna iz nekoliko razloga. ExxonMobil je veliko ime u industriji i motosportu s velikom prisutnošću u utrkama i znamo da ćemo računati na njihova vrhunska maziva za naš Red Bull KTM RC16. Imaju sličan mentalitet kao i mi kada je u pitanju stremljenje ka najvišoj razini i najboljim performansama, a to također ulazi u naše ciljeve za budućnost gdje stvarno želimo biti dio ove promjene u održivosti MotoGP-a s trkaćim gorivima. Radujemo se što ćemo predstavljati Mobil maziva u MotoGP natjecanju.”

Kako bi se predstavilo tehničko partnerstvo, logo Mobil 1 će biti istaknut na motociklima, vozačkim kombinezonima, garaži i timskoj opremi.

Potrebe za učinkovitošću goriva i pouzdanošću MotoGP trkaćih timova u osnovi su slične onima kupaca diljem svijeta. Kako biste saznali više o ExxonMobilovim tehničkim partnerstvima, posjetite ExxonMobilovu virtualnu tribinu:

https://vg.mobil1motorsport.com/

 

Copyright © 2020 Plattner Croatia
|
Website Terms & Conditions
closearrow-circle-o-downbars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram