Mobil TM
Kontakt

Product Data Sheet

Product Data Sheet

Šta je sintetičko ulje?

Sintetičko ulje sadrži visokorafinirana bazna ulja u odnosu na konvencionalna mineralna ulja, nudeći superiornu zaštitu i performanse. Sintetičko motorno ulje osigurava višestruku korist koja omogućava da motor radi godinama na optimalnim performansama. Kako bismo razumjeli sintetička motorna ulja, potrebno je pogledati podrijetlo motornih ulja.


Postoje dva osnovna tipa ulja:

Oba tipa se dobivaju iz sirove nafte. Razlika je u tome što se sintetička ulja dobivaju iz naprednog procesa rafinacije i više su čistoće te veće kvalitete nego konvencionalna mineralna ulja. Ovo ne samo da uklanja nečistoće iz sirove nafte već omogućava pojedinačnim molekulama u ulju da budu formulirane prema zahtjevima suvremenih motora. Ovako formulirane molekule osiguravaju visoke performanse.


Karakteristika sintetičkog baznog ulja

Funkcija

Prednost

Viši indeks viskoznosti Sprječava preveliko zgušnjavanje ulja na visokim temperaturama Smanjuje trošenje motora, naročito na ekstremnim temperaturama.
Performansa na niskim temperaturama Odrzava protok ulja pri startovanju Ulje brže dopire do vitalnih dijelova motora, smanjujući trošenje motora.
Manja isparljivost Smanjuje izgaranje ulja Smanjuje potrošnju ulja i potrebu čestog dolijevanja
Manje trenje Zahvaljujući jednoličnijoj molekularnoj strukturi sintetičkog ulja, dolazi do manjeg trenja Povećava učinkovitost i smanjuje
temperaturu ulja
Povećana oksidacijska
stabilnost
Odupire se razgradnji i napadu
molekula kisika
Usporava zgušnjavanje ulja i minimizira talog  u motoru

Koja je uloga motornog ulja?

Vaš motor je kompleksni stroj sa stotinama pokretnih dijelova koji rade u širokim rasponima temperatura i opterećenja. Odabrano ulje mora također biti sposobno nositi se s tim radnim zahtjevima kako bi vam motor bio zaštićen od korozije i gomilanja nečistoća i taloga.

Otkrijte prednosti motornih ulja Mobil 1

Mobil 1 sa SuperSyn™ koristi oko 20 raznih sastojaka s različitih strana svijeta u proizvodnji svakog proizvoda u asortimanu Mobil 1. Mobil 1 se uvijek formulira s visokokvalitetnim baznim uljima projektiranim da osiguraju optimalnu zaštitu pri niskoj i visokoj temperaturi u svakoj kategoriji viskoznosti. Ova napredna sintetička ulja stručno su kombinirana kako bi unaprijedila čistoću pri visokim temperaturama i učinak protiv trošenja.

Nenadmašna radna svojstva proizvoda:

Sintetičke tekućine visokih performansi koje koristi Mobil 1 samo su jedan od razloga nenadmašnih radnih svojstava ovog proizvoda.

Evo šta još činimo da bismo vam redovno nudili vrhunski proizvod: