CroatianEnglish
Republike Austrije 23, 10000 Zagreb | Tel: +385 1 370 55 91 | e-mail: office@plattner.hr

Contact

Verstappen moralni pobjednik VN Brazila

12.11.2018


Iako nitko ne priznaje moralne pobjednike, Max Verstappen definitivno je moralni pobjednik VN Brazila

Iako nitko ne priznaje moralne pobjednike, Max Verstappen definitivno je moralni pobjednik VN Brazila. 

Unatoč tome što nije odlučivala gotovo ni o čemu, utrka u Brazilu bila je jedna od najzanimljivijih tijekom cijele sezone. Iako je Hamilton pobijedio, definitivno nije bio najbrži, ni on ni njegov Mercedes, a isto se može reći i za oba Ferrarija. Jučerašnja utrka trebala je pripasti vozačima Red Bulla, koji su bili zapravo najbrži na stazi, ali su drugi umiješali svoje prste.

Max Verstappen odvozio je utrku života, obišavši na stazi i Vettela, i Raikkonena, i Bottasa, i Hamiltona. Red Bull bio je brz, a momčad je savršeno odradila taktički dio s dugim ostankom na mekim gumama. Međutim, pojavivši se gotovo niotkuda, utrku je izrežirao Esteban Ocon, koji je zaostajao cijeli krug kada je pri pokušaju da se vrati ispred Verstappena uspio udariti ga i izbaciti sa staze. Verstappen je, srećom, uspio nastaviti utrku, ali s pet sekundi gubitka, na kojima mu je zahvalio Hamilton napravivši nedostižnu prednost do kraja utrke.

Ni Ricciardo nije mnogo bolje prošao. I to zahvaljujući prerevnom redaru na prethodnoj utrci, koji je gaseći požar praktički uništio njegov turbo kompresor. Ricciardo je kažnjen pomicanjem te je kretao tek s 11. pozicije, no fantastičnom vožnjom došao je nadomak podija, obišavši Vettela, međutim, ipak je najniža stepenica podija pripala Raikkonenu. Vidljivo indisponiranog Vettela nije bilo nigdje, pa je još na polovici utrke propustio očigledno bržeg momčadskog kolegu.
Ukupno gledajući, da su sve utrke bile slične jučerašnjoj, iza nas bi bila jedna vrlo zanimljiva sezona, ali nažalost, gledali smo previše utrka s poznatim završetkom, pogotovo nakon ljetne pauze. Za kraj sezone ostaje još utrka u Abu Dhabiju, koja se vozi 25. studenog 2018.

 

 
Similar news
Verstappen moralni pobjednik VN Brazila

Iako nitko ne priznaje moralne pobjednike, Max Verstappen definitivno je moralni pobjednik VN Brazila
12.11.2018 Prva pobjeda ove sezone za Red Bull i Mobil 1™

Utrka za VN Azerbajdžana počela je onako kako nitko tko voli utrkivanje ne želi, Hamilton naprijed, ostali za njim. Međutim, sudaranja i gurkanja, dijelovi koji lete na sve strane uličnom stazom u Bakuu, izrežirali su sasvim zanimljivo trkačko poslijepodne i potpuno neočekivane rezultate.
12.07.2017 Sjajni rezultati za Red Bull i Mobil 1 u Monacu i Kanadi

Daniel Ricciardo bio je dominantan cijeli trkaći vikend u Monacu. Uz pomoć Mobil 1 maziva bio je najbrži na svim treninzima, u kvalifikacijama i u samoj utrci, a na postolje se već u sljedećoj utrci u Kanadi, s osvojenim trećim mjestom, popeo i njegov momčadski kolega Max Verstappen.
12.06.2018 Treće mjesto za Red Bull i Mobil 1 u prvoj sezoni suradnje

Sezona Formule 1 završena je ipak dominacijom Lewisa Hamiltona i momčadi Mercedes iako je prva polovica sezone obećavala mnogo zanimljivije i neizvjesnije prvenstvo do samoga kraja.
11.12.2017 Max Verstappen uz Mobil 1 do pobjede u Meksiku

Max Verstappen savršeno je odvozio utrku za Veliku nagradu Meksika i potpuno zasluženo stigao do pobjede
29.10.2018
Latest news
Mobil Delvac™ proizvodi za laka gospodarska vozila

Najbrže rastući segment vozila u Europi su laka gospodarska vozila. Vrhunski Mobil Delvac™ proizvodi za laka gospodarska vozila olakšat će rad ovim vrijednim vozilima, a njihovim vlasnicima i operaterima donijeti uštede.
25.11.2019
Mobil 1™ ESP LV 0W-30 umjesto Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30

Zadovoljstvo nam je predstaviti Mobil 1™ ESP LV 0W-30, potpuno nov proizvod, razvijen kako bi zadovoljio zahtjeve ACEA A5 / B5 i najnovije specifikacije Jaguar Land Rover STJLR.03.5007. Umjesto dosadašnjeg Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30 sada nudimo novi Mobil 1™ ESP LV 0W-30.
19.11.2018
Verstappen moralni pobjednik VN Brazila

Iako nitko ne priznaje moralne pobjednike, Max Verstappen definitivno je moralni pobjednik VN Brazila
12.11.2018
Max Verstappen uz Mobil 1 do pobjede u Meksiku

Max Verstappen savršeno je odvozio utrku za Veliku nagradu Meksika i potpuno zasluženo stigao do pobjede
29.10.2018
POLITIKA PRIVATNOSTI (INFORMACIJE ZA NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE)

Politika privatnosti (informacije za natječaj za zapošljavanje)
07.08.2018