CroatianEnglish
Republike Austrije 23, 10000 Zagreb | Tel: +385 1 370 55 91 | e-mail: office@plattner.hr

Contact

Max Verstappen uz Mobil 1 do pobjede u Meksiku

29.10.2018


Max Verstappen savršeno je odvozio utrku za Veliku nagradu Meksika i potpuno zasluženo stigao do pobjede

Max Verstappen savršeno je odvozio utrku za Veliku nagradu Meksika i potpuno zasluženo stigao do pobjede 

Utrka u Meksiku spada među najzahtjevnije u kalendaru Formule 1. Staza Autódromo Hermanos Rodríguez dužinom od 4.304m ubraja se među kraće staze, ali donosi ogromne izazove pred inženjere. Kao i grad Mexico City, nalazi se na nadmorskoj visini od preko 2.000 metara. Razrijeđen zrak stvara vrlo velike probleme za rad motora, njegovo hlađenje i aerodinamiku bolida. Uz to, ova pista svojom je konfiguracijom kombinacija staza za koje je potreban i maksimalan i minimalan „downforce“, s obzirom da ima duge ravnine i spore krivine. Maksimalna brzina razvijena u utrci na ovoj stazi je preko 370 km/h. Zbog svega ovoga sve su komponente bolida, uključujući ulja, maziva i rashladne tekućine, pred teškim zadatkom.  

Max Verstappen je u utrci voženoj 28. listopada bio definitivno najbolji i najbrži. Bolje je startao od momčadskog kolege Ricciarda, napravio prednost i vozio svojim ritmom. Osvajač „pole positiona“ Daniel Ricciardo slabije je startao i, umjesto vodstva, našao se u prilici da se mora boriti s Hamiltonom, koji je fantastično krenuo iz drugog reda. Ipak, velika nadmorska visina očigledno nije odgovarala Mercedesima, koji definitivno nisu bili najbrži i mučili su se s gumama.

Red Bullovi bolidi bili su najbrži i najnježniji prema svojim gumama, a motori čuvani Mobil 1 proizvodima. U ovakvoj kombinaciji mladi Max Verstappen, koji je zamalo postao najmlađi osvajač „pole positiona“ ikada u F1, bio je dominantan tijekom cijele utrke i na kraju uvjerljivo trijumfirao. 

Do kraja prvenstva ostale su još dvije utrke, 11. studenog u Brazilu i finale u Abu Dhabiju 25. studenog 2018.

 

 
Similar news
Max Verstappen uz Mobil 1 do pobjede u Meksiku

Max Verstappen savršeno je odvozio utrku za Veliku nagradu Meksika i potpuno zasluženo stigao do pobjede
29.10.2018 Sjajni rezultati za Red Bull i Mobil 1 u Monacu i Kanadi

Daniel Ricciardo bio je dominantan cijeli trkaći vikend u Monacu. Uz pomoć Mobil 1 maziva bio je najbrži na svim treninzima, u kvalifikacijama i u samoj utrci, a na postolje se već u sljedećoj utrci u Kanadi, s osvojenim trećim mjestom, popeo i njegov momčadski kolega Max Verstappen.
12.06.2018 Red Bull i Mobil 1™ ponovno vrhunski

Max Verstappen deklasirao je konkurenciju u Meksiku, na jednoj od najtežih staza kada je u pitanju opterećenje motora.
07.11.2017 Stari vukovi i mladi lavovi

Pred samu utrku na legendarnoj stazi Monza, Jenson Button objavio je da uzima odmor od Formule 1. Je li ovo umirovljenje, povlačenje pred mladim lavovima ili nešto sasvim treće?
08.09.2016 Novi Mobil Delvac™ proizvodi za laka gospodarska vozila

Najbrže rastući segment vozila u Europi su laka gospodarska vozila. Sa svojim specifičnim načinom eksploatacije i uvjetima vožnje, gdje često kombiniraju vožnju na dugim relacijama i onu u gradskim uvjetima, pred svoje motore stavljaju ozbiljne izazove.
03.03.2017
Latest news
Mobil Delvac™ proizvodi za laka gospodarska vozila

Najbrže rastući segment vozila u Europi su laka gospodarska vozila. Vrhunski Mobil Delvac™ proizvodi za laka gospodarska vozila olakšat će rad ovim vrijednim vozilima, a njihovim vlasnicima i operaterima donijeti uštede.
25.11.2019
Mobil 1™ ESP LV 0W-30 umjesto Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30

Zadovoljstvo nam je predstaviti Mobil 1™ ESP LV 0W-30, potpuno nov proizvod, razvijen kako bi zadovoljio zahtjeve ACEA A5 / B5 i najnovije specifikacije Jaguar Land Rover STJLR.03.5007. Umjesto dosadašnjeg Mobil 1™ Fuel Economy 0W-30 sada nudimo novi Mobil 1™ ESP LV 0W-30.
19.11.2018
Verstappen moralni pobjednik VN Brazila

Iako nitko ne priznaje moralne pobjednike, Max Verstappen definitivno je moralni pobjednik VN Brazila
12.11.2018
Max Verstappen uz Mobil 1 do pobjede u Meksiku

Max Verstappen savršeno je odvozio utrku za Veliku nagradu Meksika i potpuno zasluženo stigao do pobjede
29.10.2018
POLITIKA PRIVATNOSTI (INFORMACIJE ZA NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE)

Politika privatnosti (informacije za natječaj za zapošljavanje)
07.08.2018